Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Fišera, Miroslav
dc.contributor.author Málková, Martina
dc.date.accessioned 2013-10-07T15:11:50Z
dc.date.available 2013-10-07T15:11:50Z
dc.date.issued 2012-01-06
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/21901
dc.description.abstract První část této práce se zabývám pochopením toho, čím je dán charakter vín, jakými faktory je ovlivňována kvalita úrody již při zrání. Jak ovlivňuje chemické složení vinné révy chuť a jakost vína. Dále pojednávám o technologickém zpracování, chemických a biochemických procesech při výrobě vína. A popisuji výrobu některých neméně známých nápojů z vinné révy. V další kapitole jsou popsány některé druhy odrůd pro výrobu červených vín a jejich vlastnosti. Také je zde popis specifických vlastností červeného vína, jako je vůně, chuť barva a v neposlední řadě celkový charakter vína. Závěrečná kapitola je věnovaná harmonickému snoubení červeného vína v gastronomii. cs
dc.format 59 s. cs
dc.format.extent 2361316 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject réva vinná cs
dc.subject odrůdy vinné révy cs
dc.subject zpracování révy vinné cs
dc.subject vlastnosti červeného vína cs
dc.subject červené víno v gastronomii cs
dc.subject víno a jídlo cs
dc.subject grapevine en
dc.subject grapevarieties en
dc.subject vineprocessing en
dc.subject properties of red wine en
dc.subject red wine in gastronomy en
dc.subject wine and food en
dc.title Vlastnosti červeného vína a jeho uplatnění v gastronomii. cs
dc.title.alternative Characteristic and Utilization of Red Wine in Gastronomy. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2012-06-11
dc.description.abstract-translated The first part of this essay tries to find explanations for what is typical for a given wine character and what factors influence the quality of the harvest when ripening. Also, it considers how harvest impacts on chemical composition of grapevine, taste and quality of wine. Next, it addresses the issues of technological processing, chemical and biochemical processes. Those are used when wine gets produced. Also, it involves a characterisation of production of some other familiar beverages made from wine. The next chapter illustrates some sorts of variations that are used for production of red wines and their characteristics. Also, it includes clarification of specific characteristics of red wine such as smell, taste, colour, and most importantly a complex nature of wine. The last chapter is devoted to harmonic engagement of red wine in gastronomy. en
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/18591 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 25591
utb.result.grade C
dc.date.submitted 2012-05-21


Files in this item

Files Size Format View
málková_2012_bp.pdf 2.251Mb PDF View/Open
málková_2012_vp.pdf 285.2Kb PDF View/Open
málková_2012_op.pdf 62.28Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account