Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

Show simple item record

dc.contributor.advisor Olbrechtová, Marcela
dc.contributor.author Švajdová, Zuzana
dc.date.accessioned 2012-03-10T01:29:29Z
dc.date.available 2012-03-10T01:29:29Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16717
dc.description.abstract Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to z hroznů zpracovaných identickou technologií. V teoretické části je práce zaměřena na stručný popis chemického složení hroznů révy vinné a specifikaci látek ovlivňujících senzorické hodnocení vín spolu se stručnou charakterizací nemocí a vad vín. V praktické části se práce zabývá výše zmiňovaným vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín. cs
dc.format 53 s. cs
dc.format.extent 2637071 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chemické složení hroznů cs
dc.subject cukernatost moštů cs
dc.subject vady cs
dc.subject nedostatky a nemoci vína cs
dc.subject senzorické hodnocení vína cs
dc.subject Chardonnay cs
dc.subject Ryzlink vlašský cs
dc.subject chemical composition of grapes en
dc.subject musts saccharinity en
dc.subject wine defects en
dc.subject imperfections and diseases en
dc.subject sensory evaluation of wine en
dc.subject Chardonnay en
dc.subject Welsch Riesling en
dc.title Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín cs
dc.title.alternative Impact of raw material saccharinity on sensory quality of white varietal wines en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Šivel, Miroslav
dc.date.accepted 2011-06-09
dc.description.abstract-translated The main aim of this bachelor thesis is to study the influence of the saccharinity of the raw material on sensory quality of white varietal wines from Moravia wine region, vintage 2010, particularly for Chardonnay type from wine subregion Slovácko, wine villages Vracov and lane Klínky and for Welsch Riesling, wine subregion Mikulovská, villages Perná and lane Železná. Wine samples manufactured in Zámecké vinařství Bzenec were used for the analysis, specifically the samples from grapes processed by identical technology. The theoretical part of the thesis is focused on brief description of the chemical composition of wine grapes and the specification of compounds influencing sensory evaluation including the concise characterisation of diseases and defects. The practical part of the work deals with already mentioned influence of the saccharinity of the raw material on sensory quality of white varietal wines. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a řízení v gastronomii cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and Management in Gastronomy en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22742
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
švajdová_2011_bp.pdf 2.514Mb PDF View/Open
švajdová_2011_vp.pdf 68.04Kb PDF View/Open
švajdová_2011_op.pdf 160.6Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account