Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín
Autor: Švajdová, Zuzana
Vedoucí: Olbrechtová, Marcela
Abstrakt: Hlavní téma této bakalářské práce se zaobírá vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín z vinařské oblasti Morava, ročníku 2010, a to u odrůd Chardonnay z vinařské podoblasti Slovácka, vinařské obce Vracov a trati Klínky a Ryzlinku vlašského, podoblast Mikulovská, obce Perná a trati Železná. K analýze byly použity vzorky vín vyrobených v Zámeckém vinařství Bzenec a to z hroznů zpracovaných identickou technologií. V teoretické části je práce zaměřena na stručný popis chemického složení hroznů révy vinné a specifikaci látek ovlivňujících senzorické hodnocení vín spolu se stručnou charakterizací nemocí a vad vín. V praktické části se práce zabývá výše zmiňovaným vlivem cukernatosti suroviny na senzorickou jakost bílých odrůdových vín.
URI: http://hdl.handle.net/10563/16717
Datum: 2011-05-30
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 22742


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
švajdová_2011_bp.pdf 2.514Mb PDF Zobrazit/otevřít
švajdová_2011_vp.pdf 68.04Kb PDF Zobrazit/otevřít
švajdová_2011_op.pdf 160.6Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet