dc.contributor.advisor |
Gálová, Jitka
|
|
dc.contributor.author |
Vasilová, Světlana
|
|
dc.date.accessioned |
2012-03-09T23:49:31Z |
|
dc.date.available |
2012-03-09T23:49:31Z |
|
dc.date.issued |
2011-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/16564
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši, která stručně nastiňuje historii pivovarství, popisuje suroviny potřebné k výrobě piva a to vodu, slad a chmel, a zmiňuje výrobu piva samotnou. Praktická část je zaměřena na stanovení celkové hořkosti piva a sledování úbytku hořkých látek během výroby od mladiny až po finální výrobek, kterým je filtrované pivo. |
cs |
dc.format |
72 s., 2 s. obr. přílohy |
cs |
dc.format.extent |
5123576 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Voda
|
cs |
dc.subject |
pivo
|
cs |
dc.subject |
slad
|
cs |
dc.subject |
chmel
|
cs |
dc.subject |
hořké látky
|
cs |
dc.subject |
mladina
|
cs |
dc.subject |
Water
|
en |
dc.subject |
beer
|
en |
dc.subject |
malt
|
en |
dc.subject |
hops
|
en |
dc.subject |
bitter
|
en |
dc.subject |
beer wort
|
en |
dc.title |
Praktické stanovení hořkých látek v pivu a jejich kolísání během výroby |
cs |
dc.title.alternative |
Practical Determination of Bitter Compounds in Beer and Their Variations During Production |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2011-05-30 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this diploma thesis was to develop a literature search, which briefly outlines the history of the brewing industry, describing raw materials needed to produce beer and water, malt and hops, and mentions the beer itself. The practical part is focused on the overall bitterness of beer and watching the loss of bitter substances during the production of wort to the finished product, which is filtered beer. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, Hygiene and Economics of Food Production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
20548
|
|
dc.date.assigned |
2011-02-25 |
|
utb.result.grade |
A |
|