Praktické stanovení hořkých látek v pivu a jejich kolísání během výroby

DSpace Repository

Language: English čeština 

Praktické stanovení hořkých látek v pivu a jejich kolísání během výroby

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gálová, Jitka
dc.contributor.author Vasilová, Světlana
dc.date.accessioned 2012-03-09T23:49:31Z
dc.date.available 2012-03-09T23:49:31Z
dc.date.issued 2011-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/16564
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši, která stručně nastiňuje historii pivovarství, popisuje suroviny potřebné k výrobě piva a to vodu, slad a chmel, a zmiňuje výrobu piva samotnou. Praktická část je zaměřena na stanovení celkové hořkosti piva a sledování úbytku hořkých látek během výroby od mladiny až po finální výrobek, kterým je filtrované pivo. cs
dc.format 72 s., 2 s. obr. přílohy cs
dc.format.extent 5123576 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Voda cs
dc.subject pivo cs
dc.subject slad cs
dc.subject chmel cs
dc.subject hořké látky cs
dc.subject mladina cs
dc.subject Water en
dc.subject beer en
dc.subject malt en
dc.subject hops en
dc.subject bitter en
dc.subject beer wort en
dc.title Praktické stanovení hořkých látek v pivu a jejich kolísání během výroby cs
dc.title.alternative Practical Determination of Bitter Compounds in Beer and Their Variations During Production en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2011-05-30
dc.description.abstract-translated The aim of this diploma thesis was to develop a literature search, which briefly outlines the history of the brewing industry, describing raw materials needed to produce beer and water, malt and hops, and mentions the beer itself. The practical part is focused on the overall bitterness of beer and watching the loss of bitter substances during the production of wort to the finished product, which is filtered beer. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 20548
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
vasilová_2011_dp.pdf 4.886Mb PDF View/Open
vasilová_2011_vp.doc 95.5Kb Microsoft Word View/Open
vasilová_2011_op.doc 95Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account