dc.contributor.advisor |
Lehocký, Marián
|
|
dc.contributor.author |
Knéblová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-20T01:40:20Z |
|
dc.date.available |
2010-07-20T01:40:20Z |
|
dc.date.issued |
2010-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/13575
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických vlastností. Mezi ně patří zejména studium adheze na polystyren, MATH test, MATS test a měření elektrokinetického (zeta potenciálu). |
cs |
dc.format |
73 s. |
cs |
dc.format.extent |
5937667 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
|
cs |
dc.subject |
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
|
cs |
dc.subject |
povrchové vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
zeta potenciál
|
cs |
dc.subject |
Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
|
en |
dc.subject |
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
|
en |
dc.subject |
surface properties
|
en |
dc.subject |
zeta potential
|
en |
dc.title |
Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur |
cs |
dc.title.alternative |
Surface and electrokinetic properties of yogurt culture bacteria |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kašpárková, Věra |
|
dc.date.accepted |
2010-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis is focused on description of the surface and electrokonetic properties of selected bacterial strains which are present in milk industry products. These microorganisms are Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Their properties were studied by using of commonly available methods for the description of surface and electrokonetic properties. Selected methods were adhesion to polystyrene substrate, MATH test, MATS test and evaluation of electrokinetic (zeta) potential. |
en |
dc.description.department |
Ústav biochemie a analýzy potravin |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/196
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
15734
|
|
dc.date.assigned |
2010-01-04 |
|
utb.result.grade |
A |
|