Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur
Show full item record
No preview available
Title:
|
Povrchové a elektrokinetické vlastnosti bakterií jogurtových kultur |
Author: |
Knéblová, Jana
|
Advisor: |
Lehocký, Marián
|
Abstract:
|
Tato diplomová práce se zabývá popisem povrchových a elektrokinetických vlastností vybraných mikrobiálních systémů, které jsou přítomny v produktech mlékárenského průmyslu. Tyto mikroorganismy jsou Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus salivarius subsp. thermophilus. Vlastnosti těchto mikroorganizmů byly studovány pomocí běžných metod sloužících k popisu povrchových a elektrokinetických vlastností. Mezi ně patří zejména studium adheze na polystyren, MATH test, MATS test a měření elektrokinetického (zeta potenciálu). |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/13575
|
Date:
|
2010-05-20 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
A
15734
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account