Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Koktavá, Magdaléna
dc.date.accessioned 2010-07-19T10:15:52Z
dc.date.available 2010-07-19T10:15:52Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/12516
dc.description.abstract Diplomová práce je zaměřena na zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin. V teoretické části je pojednáno o definici senzorické analýzy a jejím vý-znamu. V další části se práce zabývá anatomií smyslových orgánů důležitých pro senzoric-kou analýzu a posledním bodem jsou posuzovatelé a jejich výcvik, ve které jsou podrobně-ji rozebrány typy posuzovatelů a zkoušky používané k jejich výcviku. Praktická část obsa-huje navrhované zkoušky pro testaci chuťového smyslu, čichového smyslu a zkoušky pro testaci zraku, které mohou být využity v laboratorních cvičeních jak v bakalářském, tak i magisterském studijním programu cs
dc.format 64 cs
dc.format.extent 959227 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject senzorická analýza cs
dc.subject posuzovatel cs
dc.subject výcvik cs
dc.subject zkoušky chuti cs
dc.subject čichu cs
dc.subject zraku cs
dc.subject sensory analysis en
dc.subject assessor en
dc.subject taste en
dc.subject smell en
dc.subject vision en
dc.title Zpracování experimentální náplně testů pro senzorickou analýzu potravin cs
dc.title.alternative Development of experimental tests in sensory analysis en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lazárková, Zuzana
dc.date.accepted 2010-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis was to suggest tests for experimental part of sensory analysis. Defini-tion of sensory analysis, its sense, characterization of sensory organs anatomy are de-scribed in theory. The next part takes care of types of assessors and tests used to their train-ing. There were suggested the tests of taste, smell and vision which can be used for lessons in bachelor or masters level study. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 15127
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
koktavá_2010_dp.pdf 936.7Kb PDF View/Open
koktavá_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account