Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv plísní Penicillium nalgiovensis na přírodní sýry
Autor: Staněk, Karel
Vedoucí: Mrázek, Josef
Abstrakt: Má bakalářská práce se skládá ze dvou částí. První je teoretická a věnuje se charakteristice plísně Penicillium nalgiovensis, popisu výroby a zrání sýrů s plísní na povrchu. Druhá je zaměřena na praktickou výrobu sýrů. Výrobu jsem uskutečnil v laboratoři a na poloprovoze v Kroměříži. Cílem bylo ověření zda se zkoumané plísňové kultury hodí pro výrobu sýrů. Vyrobené sýry byly podrobeny senzorické analýze. Na základě analýzy jsem vybral sýry s nejlepšími senzorickými vlastnostmi. Provedenými výrobami jsem zjistil, že sýry s plísňovými kulturami Penicillium nalgiovense M-EK 4, Penicillium nalgiovense M-EK 6 a Penicillium nalgiovense M-EK 72, měli nejlepší vlastnosti. Vyznačovaly se narů-žovělým zbarvením a podobnými senzorickými vlastnostmi jako sýry s bílou plísní.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9914
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12791


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
staněk_2009_bp.pdf 3.142Mb PDF Zobrazit/otevřít
staněk_2009_vp.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
staněk_2009_op.doc 44Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet