Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář****
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář**** |
Autor: |
Nešpůrek, Michal
|
Vedoucí: |
Hajný, Petr
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce je analýza současné situace a porovnání s variantami návrhu na zvýšení atraktivity hotelu. V celoročním provozu jsem se zaměřil především na mimo sezónní období. Zjistil jsem, že většině onemocnění může člověk předcházet zdravou výživou a pravidelnou pohybovou aktivitou. Zájem o prevenci onemocnění a zdravý životní styl je rostoucí a v dalších letech bude pro hosty atraktivnější než doposud. Z několika variant jsem tedy vybral předložený návrh, který představuje optimalizaci týdenního jídelního lístku v kombinaci s fyzickou aktivitou. Přihlížel jsem k plnění výživových dávek ve skupině zá-kladních živin, vitaminů, minerálií a bioaktivních faktorů, stejně tak jsem se zaměřil na gastronomickou kvalitu stravy a různorodost aktivit týdenního pobytu. Výsledné hodnoty ukázaly, že současná strava v hotelu vykazuje především nadměrný příjem energie, nízký obsah vitaminu C a vlákniny. Rovněž pestrost stravy a sortiment pokrmů neodpovídá moderním trendům výživy a gastronomie. Závěry ukázaly, že z ekonomického i výživového hlediska je pro hosta nejvýhodnější navrhovaný týdenní pobyt. Získané poznatky jsem vyu-žil pro tvorbu marketingové strategie sledovaného podniku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/975
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Ekonomika a hygiena výživy |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
2298
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet