Význam beta-glukanů ve výživě člověka
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam beta-glukanů ve výživě člověka |
Autor: |
Janírková, Gabriela
|
Vedoucí: |
Severová, Marta
|
Abstrakt:
|
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -beta-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak beta-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a beta-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a beta-glukanů v tržní síti. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9579
|
Datum:
|
2009-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12410
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet