Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení antioxidantů pomocí HPLC - ECD |
Autor: |
Březnická, Jitka
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cílem této diplomové práce je popsat antioxidanty a jejich biologickou účinnost. Mezi tyto látky se řadí vitamin C, vitamin E, karotenoidy (beta-karoten, lykopen, lutein), BHT, BHA a další. Antioxidanty mají pozitivní vliv na lidské zdraví. Tyto látky se nejčastěji stanovují metodou HPLC. Byly vypracovány vhodné postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci antioxidantů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9543
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
10880
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet