Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů |
Autor: |
Ciprysová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Družbíková, Helena
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv má doba a teplota skladování na kvalitu sterilovaných hotových pokrmů. Byly zkoumány dvě řady sterilovaných hotových pokrmů. První řadu pokrmů tvořilo Hovězí maso na žampionech, Hovězí maso s rajskou omáčkou a těstovinou, Vepřový guláš a Lečo s párkem. Tyto pokrmy byly skladovány 60 měsíců při teplotě 26 +- 2 °C. Druhá řada pokrmů byla skladována 24 měsíců při teplotě 6 +- 2 °C, 26 +- 2 °C a 37 +- 2 °C. Jednalo se o Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Vý-sledky chemických analýz ukázaly, že celkový obsah aminokyselin u vzorků všech pokrmů řady II byl nejvíce ovlivněn při teplotě 37 +- 2 °C. Podmínkami skladování byla ovlivněna jak nutriční hodnota bílkovin. tak i senzorická jakost pokrmů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9468
|
Datum:
|
2009-05-13 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
10947
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet