Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa. |
Autor: |
Kostřicová, Lucie
|
Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
Abstrakt:
|
Tato práce byla zpracována na téma "Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa." V rámci diplomové práce byla provedena chemická, mikrobiologická analýza a senzorické hodnocení fermentovaných masných výrobků Ovčácká klobása a Velikonoční mls. Tyto výrobky obsahují skopové maso, které jim dodává netradiční typickou vůni a chuť. Pří výrobě byla do díla přidávána probiotika (sušený jogurt). U Velikonočního mlsu byl přidáván eidamský sýr. Analýza byla provedena 2. den po výrobě, po fermentaci a jeden měsíc po fermentaci. Z výsledku chemických analýz vyplývá, že přídavek uvedených probiotik do výrobku ovlivnilo pH. Na ostatní sledované parametry (sušina, tuk v sušině a obsah NaCl) neměly tyto přidané probiotika vliv. Mikrobiologická analýza ukázala nárůst počtu bakterií rodu Lactobacillus spp., CPM a počty bakterií mléčného kvašení, kromě Lactobacillus spp. se snížil. Ze senzorického hodnocení vyplynulo, že výrobky Ovčácké klobásy obsahující probiotika byly více preferovanými. U Velikonočního mlsu nebyl shledán rozdíl. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9324
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
11499
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet