Technologie a výroba pařených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Technologie a výroba pařených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Technologie a výroba pařených sýrů
Autor: Tišlová, Adéla
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Pařené sýry patří do speciálních druhů sýrů. Pochází z Itálie (např. sýry Mozzarella a Provolone). Pařené sýry jsou vyráběny jako čerstvé, zrající či uzené. Vyznačují se svou specifickou výrobou, která spočívá v napařování sýřeniny teplotou přibližně 75°C, kdy sýr utvoří plastickou, táhlovitou, těstovitou hmotu. Po nasolení a vychladnutí se tyto sýry nechávají buď zrát nebo se nakládají v solném nálevu, na rozdíl od jiných sýrů, u kterých se při výrobě nepoužívá proces paření, ale vzniklá sýřenina se ihned formuje a nechává se zrát.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9143
Datum: 2009-05-27
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: D 11961


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
tišlová_2009_bp.pdfZablokované 543.0Kb PDF
tišlová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
tišlová_2009_op.doc 52.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet