Stanovení vitamínů B v sýrech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vitamínů B v sýrech |
Autor: |
Kratinová, Gabriela
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitamínů B-komplexu v mléčných výrobcích, převážně v sýrech. Teoretická část se věnuje popisu vitamínů B-komplexu, složením mléka a rozdělením sýrů. V praktické části byly stanoveny některé z vitamínů B-komplexu ve vy-braných druzích sýrů, např. Eidam, Ementál, Niva, Jadel a Bystřický tvaroh. Pro analýzu byla vybrána metoda HPLC s UV/VIS detekcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8667
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
12823
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet