Průnik antimonu do potravního řětězce člověka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Průnik antimonu do potravního řětězce člověka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Průnik antimonu do potravního řětězce člověka
Autor: Janovský, Radek
Vedoucí: Fišera, Miroslav
Abstrakt: Cílem práce je shrnout vlastnosti, výskyt a průmyslové využití antimonu, jakož i metody jeho stanovení. Z vlastností je důraz kladen především na toxicitu. Výskyt se týká hlavně oblastí, z kterých antimon proniká do potravního řetězce člověka, tj. automobilový průmysl, voda, půda a vzduch. Kapitola metody stanovení antimonu shrnuje základní metody pro jeho stanovení v různých druzích vzorků. Popsány jsou tři hlavní metody, a sice molekulová ultrafialová viditelná spektrofotometrie, atomová absorpční a fluorescenční spektrometrie a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. Smyslem této práce je shrnout dostupné informace o antimonu a popsat hlavní metody jeho stanovení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8622
Datum: 2009-08-13
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 7697


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
janovský_2009_bp.pdf 1.108Mb PDF Zobrazit/otevřít
janovský_2009_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
janovský_2009_op.doc 42.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet