Průnik antimonu do potravního řětězce člověka
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Průnik antimonu do potravního řětězce člověka |
Autor: |
Janovský, Radek
|
Vedoucí: |
Fišera, Miroslav
|
Abstrakt:
|
Cílem práce je shrnout vlastnosti, výskyt a průmyslové využití antimonu, jakož i metody jeho stanovení. Z vlastností je důraz kladen především na toxicitu. Výskyt se týká hlavně oblastí, z kterých antimon proniká do potravního řetězce člověka, tj. automobilový průmysl, voda, půda a vzduch. Kapitola metody stanovení antimonu shrnuje základní metody pro jeho stanovení v různých druzích vzorků. Popsány jsou tři hlavní metody, a sice molekulová ultrafialová viditelná spektrofotometrie, atomová absorpční a fluorescenční spektrometrie a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem. Smyslem této práce je shrnout dostupné informace o antimonu a popsat hlavní metody jeho stanovení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8622
|
Datum:
|
2009-08-13 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
7697
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet