Netradiční potraviny ve výživě člověka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Netradiční potraviny ve výživě člověka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Netradiční potraviny ve výživě člověka
Autor: Krejčiříková, Barbora
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: Práce se zabývá netradičními potravinami ve výživě člověka. Je zaměřena na rozdělení a význam potravin rostlinného a živočišného původu ve výživě člověka. Velký důraz je kladen na entomofagii neboli využití hmyzu jako potraviny. Ke konzumaci hmyzu dochází běžně v mnoha částech světa. Hmyz je snadno dostupným zdrojem bílkovin pro lidi v rozvojových zemích a je považován za delikatesu v zemích eko-nomicky vyspělých. Z výživového hlediska hmyz obsahuje mnoho kvalitních bílkovin, nena-sycených mastných kyselin, vitaminů a minerálních látek. Hmyz můžeme upravovat jako tradiční druhy masa.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8449
Datum: 2009-08-19
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12772


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
krejčiříková_2009_bp.pdfZablokované 603.7Kb PDF
krejčiříková_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
krejčiříková_2009_op.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet