Biotechnologie výroby průmyslového lihu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Biotechnologie výroby průmyslového lihu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Biotechnologie výroby průmyslového lihu
Autor: Branná, Petra
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je popsat biotechnologický proces výroby průmyslového lihu, který využívá živé mikroorganismy (kvasinky), jejichž primární činností je fermentace (kvašení) zkvasitelných cukrů k produkci etanolu. Práce je především zaměřena na výrobu průmyslového lihu z melasy, která je vedlejším produktem při výrobě cukru a tradiční lihovarnickou surovinou v průmyslových lihovarech. Dále je v práci uveden princip úpravy melasy před fermentací, popis jednotlivých fermnetačních technologií a způsob získání lihu z průmyslové zápary.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8437
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 12405


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
branná_2009_bp.pdf 596.5Kb PDF Zobrazit/otevřít
branná_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
branná_2009_op.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet