Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace |
Autor: |
Křížová, Markéta
|
Vedoucí: |
Kašpárková, Věra
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce se věnuje etanolu, jeho fyzikálním a chemickým vlastnostem a soustřeďuje se především na jeho praktické využití. Práce je systematicky členěna na tři části. První část se zabývá přípravou a výrobou etanolu a jeho typickými chemickými reakcemi. Druhá část práce se věnuje použití etanolu v potravinářském, farmaceutickém a chemickém průmyslu i v průmyslu paliv. Poslední část práce se věnuje vlivu etanolu na lidský or-ganismus. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/8172
|
Datum:
|
2009-05-27 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
13040
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet