Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií |
Autor: |
Jurčová, Dora
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Monoacylglyceroly patří k nejdůležitějším esterům glycerolu a mastných kyselin, které nachází široké uplatnění v potravinářství jako emulgátory a aditiva. Bakalářská práce se zabývá inhibičními účinky 1-monoacylglycerolu kyseliny kaprinové (monokaprinu) v rozmezích koncentrací 25 - 1500 mg.l-1 na růst vybraných grampozitiv-ních (Enterococcus, Bacillus, Staphylococcus, Micrococcus) a gramnegativních (Salmonel-la, Escherichia, Citrobacter, Pseudomonas) bakterií. Grampozitivní bakterie byly vůči působení monokaprinu více citlivé než bakterie gramnegativní. Nejvíce citlivou bakterií byl Micrococcus luteus. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7910
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12524
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet