Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Působení monokaprinu na růst vybraných grampozitivních a gramnegativních bakterií
Autor: Jurčová, Dora
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Monoacylglyceroly patří k nejdůležitějším esterům glycerolu a mastných kyselin, které nachází široké uplatnění v potravinářství jako emulgátory a aditiva. Bakalářská práce se zabývá inhibičními účinky 1-monoacylglycerolu kyseliny kaprinové (monokaprinu) v rozmezích koncentrací 25 - 1500 mg.l-1 na růst vybraných grampozitiv-ních (Enterococcus, Bacillus, Staphylococcus, Micrococcus) a gramnegativních (Salmonel-la, Escherichia, Citrobacter, Pseudomonas) bakterií. Grampozitivní bakterie byly vůči působení monokaprinu více citlivé než bakterie gramnegativní. Nejvíce citlivou bakterií byl Micrococcus luteus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7910
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12524


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jurčová_2009_bp.pdf 1.360Mb PDF Zobrazit/otevřít
jurčová_2009_vp.doc 33Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jurčová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet