Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt bakterií rodu Bacillus v dehydrovaných potravinách
Autor: Táborská, Kateřina
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Bakalářská práce se v teoretické části zabývá dehydrovanými výrobky a velmi často se v nich vyskytující bakterií rodu Bacillus. Bacillus cereus je schopen produkovat toxiny, které bývají častými původci dvou odlišných alimentárních nemocí. Emetický toxin, cereulid, je tvořen v potravině a je příčinou tzv. dávivého syndromu. Enterotoxiny, které vyvolávají průjmové onemocnění, jsou na rozdíl od cereulidu tvořeny v tenkém střevě člověka. V praktické části bylo z mikrobiologického hlediska analyzováno pět různých vzorků dehydrovaných výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7832
Datum: 2009-05-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 11719


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
táborská_2009_bp.pdf 2.095Mb PDF Zobrazit/otevřít
táborská_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
táborská_2009_op.doc 53.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet