Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě |
Autor: |
Rozumková, Jana
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zabývá definicí a rozdělením alimentárních onemocnění. Je zde stručně popsáno jejich taxonomické zařazení, výskyt, epidemiologie a průkaz původců a patogeneze způsobovaných onemocnění. Práce popisuje bakterie způsobující alimentární infekce, bakterie způsobující alimentární intoxikace a viry způsobující alimentární nákazy. Poslední kapitola se snaží zachytit současný stav alimentárních nákaz v České republice ve srovnání se světem. Na závěr jsou zmíněna všeobecná doporučení k prevenci alimentárních nemocí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7718
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
7754
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet