Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vitaminu C v krajských odrůdách jablek
Autor: Haroková, Ema
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Vitamín C je považován za jeden z nejdůležitějších vitaminu ve výživě člověka. Je přijí-mán převážně v ovoci či zelenině. Jedná se o účinný antioxidant, který eliminuje působení volných radikálů. V této práci byl stanovován vitamin C v krajových odrůd jablek, běžně pěstovaných na Valašsku a jablek zakoupených v supermarketu a to pomocí HPLC s elek-trochemickým detektorem. Podmínky pro chromatografii s ECD detektorem byly následující: mobilní fáze - CH3OH:H3PO4:H2O = 99:0,5:0,5 (isokratická eluce), kolona - Supelcosil LC-8, 5 um, [4,6 x 150 mm], teplota 30C, vložené napětí 600 mV.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7531
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7688


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
haroková_2008_bp.pdfZablokované 895.8Kb PDF
haroková_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
haroková_2008_op.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet