Využití vybraných masových extraktů při výrobě tavených sýrů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití vybraných masových extraktů při výrobě tavených sýrů |
Autor: |
Vojtíšková, Veronika
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce zkoumá vliv přídavku masových extraktů na jakost tavených sýrů. Cílem diplomové práce bylo optimalizovat koncentrace přídavků masového extraktu Beef a procesního aroma Ham za účelem dosažení spotřebitelem akceptovatelného výrobku. Bylo zjištěno, že je možné vyrobit senzoricky akceptovatelné tavené sýry s použitím těchto přípravků. Koncentrace masového extraktu Beef vyšší jak 1 % má příliš intenzivní štipla-vou chuť,a zhoršuje se rovněž roztíratelnost tavených sýrů. Naopak vzhledem k nižší in-tenzitě chuti a aroma lze použít optimální koncentrace 0,5; 0,8; 1,0 a 1,2 % přídavku pro-cesního aroma Ham. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7512
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 16.05.2015
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
8079
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet