Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta. |
Autor: |
Borutová, Andrea
|
Vedoucí: |
Pečivová, Pavlína
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšeničného těsta a na vliv aminokyselin, které jsou do těsta přidávány za účelem změn reologických, chemických a senzorických vlastností pšeničných těst a výrobků z nich. Popisuje chemické složení a vlastnosti pšeničné mouky a její změny při skladování a zpracování. Dále se zabývá fyzikálními a chemickými vlastnostmi aminokyselin. Popisuje aminokyseliny jako jsou tryptofan a threonin, jejichž přídavek ovlivňuje reologické a senzorické vlastnosti těsta. Zaměřuje se na problematiku tvorby těsta a jeho měření reologických vlastností. Rovněž zkoumá senzorické vlastnosti pekárenských výrobků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7433
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8037
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet