Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv definovaných aminokyselin na vlastnosti pšeničného těsta.
Autor: Borutová, Andrea
Vedoucí: Pečivová, Pavlína
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na vlastnosti pšeničného těsta a na vliv aminokyselin, které jsou do těsta přidávány za účelem změn reologických, chemických a senzorických vlastností pšeničných těst a výrobků z nich. Popisuje chemické složení a vlastnosti pšeničné mouky a její změny při skladování a zpracování. Dále se zabývá fyzikálními a chemickými vlastnostmi aminokyselin. Popisuje aminokyseliny jako jsou tryptofan a threonin, jejichž přídavek ovlivňuje reologické a senzorické vlastnosti těsta. Zaměřuje se na problematiku tvorby těsta a jeho měření reologických vlastností. Rovněž zkoumá senzorické vlastnosti pekárenských výrobků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7433
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8037


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
borutová_2008_dp.pdfZablokované 1.232Mb PDF
borutová_2008_vp.doc 41Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
borutová_2008_op.pdf 56.75Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet