Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS |
Autor: |
Hourová, Markéta
|
Vedoucí: |
Vícha, Robert
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo vyvinout metodu pro stanovení mastných kyselin (MK) v tavených sýrech. V prvé řadě byla zjištěna použitelnost GC-MS metody na čistých vzorcích tuku (olej, sádlo) a poté reprodukovatelnost na vzorcích taveného sýra. Celá metoda zahrnuje sušení vzorku, izolaci tukových složek, převedení na methylestery jednotlivých MK a kvalitativní i kvantitativní stanovení metodou GC-MS. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7309
|
Datum:
|
2008-05-20 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8049
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet