Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Analýza mastných kyselin v tavených sýrech metodou GC-MS
Autor: Hourová, Markéta
Vedoucí: Vícha, Robert
Abstrakt: Cílem této práce bylo vyvinout metodu pro stanovení mastných kyselin (MK) v tavených sýrech. V prvé řadě byla zjištěna použitelnost GC-MS metody na čistých vzorcích tuku (olej, sádlo) a poté reprodukovatelnost na vzorcích taveného sýra. Celá metoda zahrnuje sušení vzorku, izolaci tukových složek, převedení na methylestery jednotlivých MK a kvalitativní i kvantitativní stanovení metodou GC-MS.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7309
Datum: 2008-05-20
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8049


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hourová_2008_dp.pdfZablokované 2.066Mb PDF
hourová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hourová_2008_op.doc 49.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet