Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.
Autor: Pachlová, Vendula
Vedoucí: Severová, Marta
Abstrakt: V teoretické části je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus z hlediska výživy. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení bílkovin včetně způsobu mineralizace, která je pevnou součástí vlastní analýzy. V experimentální části bylo provedeno stanovení celkového dusíku u vybraných vzorků klasickou metodou podle Kjeldahla upravenou dle Winklera a rychlou spektrofotometrickou metodou firmy HACH. Získané výsledky byly porovnány pomocí statistické metody. U obou metod byla rovněž posouzena časová a ekonomická náročnost analýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/725
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2288


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pachlová_2006_bp.pdf 1.782Mb PDF Zobrazit/otevřít
pachlová_2006_vp.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pachlová_2006_op.doc 40Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet