Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení celkového obsahu dusíkatých látek v potravinách. |
Autor: |
Pachlová, Vendula
|
Vedoucí: |
Severová, Marta
|
Abstrakt:
|
V teoretické části je rozebrán význam bílkovin pro lidský organismus z hlediska výživy. Dále je uveden přehled metod používaných pro stanovení bílkovin včetně způsobu mineralizace, která je pevnou součástí vlastní analýzy. V experimentální části bylo provedeno stanovení celkového dusíku u vybraných vzorků klasickou metodou podle Kjeldahla upravenou dle Winklera a rychlou spektrofotometrickou metodou firmy HACH. Získané výsledky byly porovnány pomocí statistické metody. U obou metod byla rovněž posouzena časová a ekonomická náročnost analýzy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/725
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
2288
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet