Světové druhy kávy v české gastronomii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Světové druhy kávy v české gastronomii |
Autor: |
Forman, Václav
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce bylo popsat aspekty výroby kávy. Jsou zde zmíněny botanické charakteristiky kávovníku, hlavní pěstitelské oblasti a ekologické faktory pěstování. Dále je v práci detailně uvedena technologie získávání kávových zrn, jejich pražení a další úpravy. Hlavní pozornost je věnována tradicím a praktickým způsobům přípravy kávy jako nápoje v jednotlivých oblastech světa. Prakticky jsou popsány i speciální způsoby přípravy kávy, a to z hlediska českých i světových gastronomických provozů. Součástí práce jsou také zásady senzorického hodnocení kávy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7173
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
7977
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet