Světové druhy kávy v české gastronomii

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Světové druhy kávy v české gastronomii

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Světové druhy kávy v české gastronomii
Autor: Forman, Václav
Vedoucí: Rop, Otakar
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo popsat aspekty výroby kávy. Jsou zde zmíněny botanické charakteristiky kávovníku, hlavní pěstitelské oblasti a ekologické faktory pěstování. Dále je v práci detailně uvedena technologie získávání kávových zrn, jejich pražení a další úpravy. Hlavní pozornost je věnována tradicím a praktickým způsobům přípravy kávy jako nápoje v jednotlivých oblastech světa. Prakticky jsou popsány i speciální způsoby přípravy kávy, a to z hlediska českých i světových gastronomických provozů. Součástí práce jsou také zásady senzorického hodnocení kávy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7173
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 7977


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
forman_2008_bp.pdfZablokované 1.835Mb PDF
forman_2008_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
forman_2008_op.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet