Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích
Autor: Nohálová, Zuzana
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Pro lidské zdraví jsou velmi důležité vitaminy. Jedním z nich je i riboflavin. Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích. Teoretická část pojednává o vitaminu B2 a o jeho vlastnostech. V praktické části byl vitamin B2 stanovován v syrovém kravském, kozím a ovčím mléce, v pasterovaném a znovu pasterovaném mléce, v mléce obnoveném a v syrovátce. Dále byl stanovován v sýrech a to v tvrdém sýru Eidam, tvarohu, Hermelínu, Nivě, Jadelu a v taveném sýru. Pro stanovení byla použita chromatografická metoda HPLC s UV detekcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7139
Datum: 2008-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 8059


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
nohálová_2008_dp.pdf 2.644Mb PDF Zobrazit/otevřít
nohálová_2008_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
nohálová_2008_op.doc 36.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet