Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích |
Autor: |
Nohálová, Zuzana
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Pro lidské zdraví jsou velmi důležité vitaminy. Jedním z nich je i riboflavin. Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích. Teoretická část pojednává o vitaminu B2 a o jeho vlastnostech. V praktické části byl vitamin B2 stanovován v syrovém kravském, kozím a ovčím mléce, v pasterovaném a znovu pasterovaném mléce, v mléce obnoveném a v syrovátce. Dále byl stanovován v sýrech a to v tvrdém sýru Eidam, tvarohu, Hermelínu, Nivě, Jadelu a v taveném sýru. Pro stanovení byla použita chromatografická metoda HPLC s UV detekcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7139
|
Datum:
|
2008-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
8059
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet