Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích
Autor: Pecháčková, Michaela
Vedoucí: Kašpárková, Věra
Abstrakt: Lecitin patří do skupiny látek rozpustných v tucích, které se nazývají fosfolipidy. Lecitin představuje významnou složku buněčných membrán, podporuje mozkové funkce, je významný pro přenos nervových impulsů a hraje významnou roli při trávení tuků. Díky těmto vlstnostem je lecitin často využíván ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu. Tato práce bude zaměřena na popis a charakterizaci vlastností lecitinu a jako dobrá recenze použití lecitinu v dietních doplňcích a farmaceutických formulacích.
URI: http://hdl.handle.net/10563/701
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2264


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pecháčková_2006_bp.pdfZablokované 1.079Mb PDF
pecháčková_2006_vp.doc 43.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pecháčková_2006_op.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet