Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích |
Autor: |
Pecháčková, Michaela
|
Vedoucí: |
Kašpárková, Věra
|
Abstrakt:
|
Lecitin patří do skupiny látek rozpustných v tucích, které se nazývají fosfolipidy. Lecitin představuje významnou složku buněčných membrán, podporuje mozkové funkce, je významný pro přenos nervových impulsů a hraje významnou roli při trávení tuků. Díky těmto vlstnostem je lecitin často využíván ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu. Tato práce bude zaměřena na popis a charakterizaci vlastností lecitinu a jako dobrá recenze použití lecitinu v dietních doplňcích a farmaceutických formulacích. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/701
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
2264
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet