Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem
Autor: Behenský, Václav
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Cílem bakalářské práce je přiblížit vliv barev potravin na senzorické posouzení kvality stravy konzumentem. Teoretická část vysvětluje co to barva předmětu je. Jak barvu jako důležitý identifikační prvek vnímáme. Dále práce popisuje přirozenou barvu potraviny tak jak ji definuje současná legislativa a barevné změny způsobené různými vlivy. Analytická část uvádí průběh a výsledky testování preference barev na základě vyhodnocení zrakového vjemu a sledování barevných změn vzorků vybraných potravin v průběhu jejich degradace. V závěru je zhodnocena úloha barvy potraviny v rozhodovacím procesu strávníka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6891
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7970


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
behenský_2008_bp.pdf 2.911Mb PDF Zobrazit/otevřít
behenský_2008_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
behenský_2008_op.doc 32Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet