Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv barev na senzorické posouzení potravin a pokrmů konzumentem |
Autor: |
Behenský, Václav
|
Vedoucí: |
Valášek, Pavel
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce je přiblížit vliv barev potravin na senzorické posouzení kvality stravy konzumentem. Teoretická část vysvětluje co to barva předmětu je. Jak barvu jako důležitý identifikační prvek vnímáme. Dále práce popisuje přirozenou barvu potraviny tak jak ji definuje současná legislativa a barevné změny způsobené různými vlivy. Analytická část uvádí průběh a výsledky testování preference barev na základě vyhodnocení zrakového vjemu a sledování barevných změn vzorků vybraných potravin v průběhu jejich degradace. V závěru je zhodnocena úloha barvy potraviny v rozhodovacím procesu strávníka. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6891
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7970
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet