Voda, pitná voda a její význam ve výživě člověka
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Voda, pitná voda a její význam ve výživě člověka |
Autor: |
Páterková, Anna
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Cílem práce je seznámení se se základními fyzikálními, chemickými vlastnostmi vody a její funkcí v těle člověka i ve zvířecím organismu. Dále se práce zaměřuje na požadavky týkající se pitné vody a její kvalitou, významem vody ve výživě člověka a metabolismem vody v těle každého z nás. Práce se také zaměřuje na onemocnění vzniklé ze zdravotně závadné či znečištěné pitné vody, taktéž dehydrataci a správný pitný režim různých věkových skupin, tj. dětí, dospělých, těhotných žen, pracujících, dále seniorů a sportovců. V práci je shrnuto kolik by tyto skupiny obyvatel měly vypít vody za den a jaké nápoje by jim měly být podávány. Závěr práce je věnován charakteristikám balených vod na našem trhu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6889
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7923
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet