Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt kolicinogenie u kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin
Autor: Krejčiříková, Tereza
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Koliciny jsou antimikrobní proteiny s baktericidním účinkem proti blízce příbuzným druhům či rodům. Práce předkládá informace o základních vlastnostech kolicinů, zabývá se klasifikací a možnostmi detekce kolicinogenie. Escherichia coli je běžně izolovaná z různých druhů potravin. Tato práce se zaměřila na drůbeží mikroflóru a možnosti izolace kmenů E. coli. Sbírka kmenů izolovaných z potravin byla testována na produkci kolicinů či mikrocinů. U vybraných produkčních kmenů byla provedena typizace metodou PCR. Nejčastěji nalezené typy byly koliciny Ia a Y a mikrocin V.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6795
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 7705


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
krejčiříková_2008_bp.pdf 1.458Mb PDF Zobrazit/otevřít
krejčiříková_2008_vp.doc 38Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
krejčiříková_2008_op.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet