Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách |
Autor: |
Vaculová, Jana
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
V bakalářské práci jsou uvedeny způsoby stanovení tryptofanu v potravinách. Je poukázáno na vlastnosti jednotlivých aminokyselin se zaměřením na tryptofan. Jsou popsány analytické metody stanovení tryptofanu z pohledu přípravy a hydrolýzy biologických materiálů, její stanovení střednětlakou a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií HPLC. Rovněž je poukázáno na význam tryptofanu jako výchozí látky při biosyntéze řady důležitých látek, např. serotoninu a nikotinamidu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6747
|
Datum:
|
2008-08-06 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
5438
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet