Chování směsi tenzidů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Chování směsi tenzidů |
Autor: |
Nenutil, Petr
|
Vedoucí: |
Krejčí, Jiří
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce je zaměřena na bližší popis fyzikálně-chemických vlastností tenzidů jako je tvorba a struktura micel, povrchové napětí a kritická micelární koncentrace. Podrobnější popis byl věnován nejdůležitějším technologickým procesům ve kterých se tenzidy používají. Mezi ně lze zřadit tvorbu pěny a emulzí, dále pak solubilizaci a detergenci. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6664
|
Datum:
|
2008-08-29 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
E
5416
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet