Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů |
Autor: |
Tomancová, Anna
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce jsou popsány pravé čaje (černý, zelený, bílý, oolong a pu - erh), jejich výroba, chemické složení, vlastnosti a účinky na lidský organismus. Dále je uveden popis senzorické analýzy, použité metody senzorického hodnocení a statistické metody vyhodnocování výsledků senzorické analýzy (i multivariačními metodami). Experimentální část popisuje přípravu pravých čajů, metody stanovení jednotlivých organoleptických vlastností pravých čajů a podmínky dotazníkové akce. Ve výsledkové části je uvedeno vyhodnocení senzorického hodnocení barvy, vůně, chuti a celkové chutnosti 4 druhů (19 vzorků) pravých čajů. Dále je zde vyhodnocení chuti a celkové chutnosti černých a zelených čajů s přídavky senzoricky aktivních látek (sacharosa, mléko) a výsledky hodnocení doznívání hořké (černé a zelené čaje) a trpké (černé, zelené a bílé čaje) chuti. V poslední části je statistické vyhodnocení dotazníkové akce. Závěr shrnuje výsledky senzorického hodnocení pravých čajů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6644
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8075
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet