Vliv aditiv na trvanlivost mechanicky odděleného masa.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Vliv aditiv na trvanlivost mechanicky odděleného masa. |
| Autor: |
Prokopová, Petra
|
| Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
|
Abstrakt:
|
V bakalářské práci byl proveden mikrobiologický rozbor mechanicky odděleného vepřového a drůbežího masa. Byl sledován nárůst mikroorganismů na mechanicky odděleném mase bez přídavku a s přídavkem aditiv (dusitanová solící směs, laktát sodný) v různé koncentraci a skladovaného při chladírenské teplotě. Byly stanoveny některé indikátorové sku-piny mikroorganismů (CPM, koliformní bakterie, kvasinky a plísně) a posouzen účinek aditiv. Nejvyššího inhibičního účinku bylo dosaženo při působení 4,5% dusitanové solící směsi. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6539
|
|
Datum:
|
2008-06-02 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8013
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet