Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů |
Autor: |
Řezáčová, Denisa
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a vlastnosti rostlinných olejů. V práci je popsána historie rostlinných olejů, způsoby zpracování olejnin, jejich vlastnosti, výroba rostlinných olejů a využití v současnosti, význam olejů ve výživě, i vzhledem k obsahu esenciálních mastných kyselin n-3, n-6, které si člověk nedokáže sám syntetizovat, přičemž rostlinné oleje jsou jejich dobrým zdrojem. Pozornost je věnována i olivovému oleji, jako hlavnímu představiteli za studena lisovaných olejů a jeho výživovým a zdraví prospěšným, léčivým vlastnostem. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6521
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7927
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet