Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů
Autor: Řezáčová, Denisa
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a vlastnosti rostlinných olejů. V práci je popsána historie rostlinných olejů, způsoby zpracování olejnin, jejich vlastnosti, výroba rostlinných olejů a využití v současnosti, význam olejů ve výživě, i vzhledem k obsahu esenciálních mastných kyselin n-3, n-6, které si člověk nedokáže sám syntetizovat, přičemž rostlinné oleje jsou jejich dobrým zdrojem. Pozornost je věnována i olivovému oleji, jako hlavnímu představiteli za studena lisovaných olejů a jeho výživovým a zdraví prospěšným, léčivým vlastnostem.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6521
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7927


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
řezáčová_2008_bp.pdfZablokované 1.550Mb PDF
řezáčová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet