Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech |
Autor: |
Veličková, Alena
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem zvýšit přesnost a spolehlivost stanovení aminokyselin. Nejvyšší korekční faktory byly stanoveny pro serin, threonin a tyrozin. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6335
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7821
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet