Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech
Autor: Veličková, Alena
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem zvýšit přesnost a spolehlivost stanovení aminokyselin. Nejvyšší korekční faktory byly stanoveny pro serin, threonin a tyrozin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6335
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 7821


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
veličková_2008_bp.pdf 425.6Kb PDF Zobrazit/otevřít
veličková_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
veličková_2008_op.doc 43.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet