Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska
Autor: Štancl, Mojmír
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce popisuje zakysané mléčné výrobky a mléko z hlediska výživy. Do skupi-ny zakysaných mléčných výrobků je zařazován velmi široký sortiment mléčných výrobků. Jsou to jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kefír, biokys, kumys, kyška. Každý z těchto výrobků má svůj specifický výrobní postup a všechny výrobky jsou důležité z výži-vového hlediska. Obsahují všechny složky z mléka (bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitamíny a minerální látky), které jsou relativně snadno stravitelné, z žaludku odcházejí rychleji než sladké mléko a obsahují i probiotické mikroorganismy prospěšné pro trávení.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6316
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 8026


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
štancl_2008_bp.pdfZablokované 1.013Mb PDF
štancl_2008_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
štancl_2008_op.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet