Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska |
Autor: |
Štancl, Mojmír
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce popisuje zakysané mléčné výrobky a mléko z hlediska výživy. Do skupi-ny zakysaných mléčných výrobků je zařazován velmi široký sortiment mléčných výrobků. Jsou to jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kefír, biokys, kumys, kyška. Každý z těchto výrobků má svůj specifický výrobní postup a všechny výrobky jsou důležité z výži-vového hlediska. Obsahují všechny složky z mléka (bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitamíny a minerální látky), které jsou relativně snadno stravitelné, z žaludku odcházejí rychleji než sladké mléko a obsahují i probiotické mikroorganismy prospěšné pro trávení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/6316
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
8026
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet