Obiloviny jako součást lidské stravy

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Obiloviny jako součást lidské stravy

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Obiloviny jako součást lidské stravy
Autor: Zgažarová, Marcela
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Bakalářská práce uvádí přehled nejdůležitějších cereálií a jejich význam v lidské výživě a jejich chemické složení. Obiloviny poskytují pro lidskou výživu zdraví potřebné bílkovi-ny, sacharidy, minerální látky, vitaminy, a vlákninu. Obiloviny výrazně ovlivňují výživo-vou bilanci světové populace. Jako dobrý zdroj energie a dobře využitelných sacharidů by měly být základem naší stravy. Dále se zaměřuje na jejich význam z potravinářského a medicínského hlediska a jejich využití v gastronomii.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6136
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8033


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zgažarová_2008_bp.pdf 1.504Mb PDF Zobrazit/otevřít
zgažarová_2008_vp.doc 34.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zgažarová_2008_op.doc 35.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet