Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Autor: Obdržálková, Jaroslava
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin a snižuje velikost pórů a tím za-příčiňuje hustší konzistenci výsledného výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5805
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 7720


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
obdržálková_2008_bp.pdf 591.7Kb PDF Zobrazit/otevřít
obdržálková_2008_op.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet