Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu |
Autor: |
Obdržálková, Jaroslava
|
Vedoucí: |
Hrabě, Jan
|
Abstrakt:
|
Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin a snižuje velikost pórů a tím za-příčiňuje hustší konzistenci výsledného výrobku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5805
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
7720
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet