Změny chemického složení brambor v průběhu skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny chemického složení brambor v průběhu skladování |
Autor: |
Šutová, Hana
|
Vedoucí: |
Černá, Monika
|
Abstrakt:
|
Tato práce je zaměřena na změny chemického složení brambor v průběhu skladová-ní. V první části se pojednává o chemických, anatomických a morfologických vlastnostech bramborových hlíz. V další části jsou popsány jednotlivé odrůdy nejčastěji pěstované v ČR. Protože tato práce je zaměřena na skladování brambor, jsou zde zahrnuty i podmínky a způsoby skladování bramborových hlíz, včetně změn, ke kterým dochází v průběhu skladování. V praktické části se zabývám pokusem, jejímž cílem bylo sledování vlivu podmínek sklado-vání na obsah sušiny v bramborové hlíze. Pro pokus byly vybrány následující odrůdy: velmi raná Komtesa, poloraná Red Anna, poloraná Lolita a raná Kornelie, které byly skladovány v různých prostředích. Výsledky měření byly statisticky zpracovány. Na základě měření je možno konstatovat, že ve většině případů docházelo ke zvýšení obsahu sušiny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5736
|
Datum:
|
2008-06-02 |
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8027
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet