Využití termodynamických senzorů a elektronického nosu v oblasti monitorování a řízení procesů v potravinářství

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití termodynamických senzorů a elektronického nosu v oblasti monitorování a řízení procesů v potravinářství

Show full item record

Thumbnail
Title: Využití termodynamických senzorů a elektronického nosu v oblasti monitorování a řízení procesů v potravinářství
Author: Adámek, Martin
ISBN: 978-80-7678-287-7
URI: http://hdl.handle.net/10563/56884
Date: 2024-10-10
Publisher: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Page count: 58
Availability: Teze habilitační práce jsou přístupné veřejně v tištěné podobě v Knihovně UTB. Plný text práce je přístupný elektronicky pouze v rámci univerzity.


Abstrakt:

Předložená habilitační práce je souborem prací autora, které v době jejich vydání přinesly nové nebo rozšiřující vědecké poznatky o oblasti vlastností a použití elektronického nosu a termodynamických senzorů a jejich využití v potravinářství. V oblasti termodynamických senzorů na principu bilanční rovnováhy (TDS) byla představena základní koncepce senzorů a hlavní vlastnosti, výhody a nevýhody těchto senzorů. V této části byl zpracován souhrn možností a využití těchto senzorů v potravinářských procesech a jejich automatizaci. Jedním ze stěžejních úkolů bylo řešení výrazné závislosti výstupního signálu senzoru na jeho konstrukčním uspořádání zařízení. Z tohoto důvodu bylo provedeno několik experimentů se sledováním vlivu umístění čidel termodynamické soustavy u jednoduché reakční nádoby na výstupní odezvu senzoru

Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
adamek_teze_2024.pdf 6.275Mb PDF View/Open
Posudek HP Martina Adamka_ doc Vavrinsky.pdfBlocked 190.2Kb PDF
Posudek HP Martina Adamka_ prof Musil.pdfBlocked 976.8Kb PDF
Posudek HP Martina Adamka_ prof Vrnata.pdfBlocked 3.154Mb PDF
Obsah.pdf 607.5Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account