Název práce: | Využití termodynamických senzorů a elektronického nosu v oblasti monitorování a řízení procesů v potravinářství |
Autor: | Adámek, Martin |
ISBN: | 978-80-7678-287-7 |
URI: | http://hdl.handle.net/10563/56884 |
Datum: | 2024-10-10 |
Vydavatel: |
|
Počet stran: |
|
Dostupnost: | Teze habilitační práce jsou přístupné veřejně v tištěné podobě v Knihovně UTB. Plný text práce je přístupný elektronicky pouze v rámci univerzity. |
Abstrakt:
Předložená habilitační práce je souborem prací autora, které v době jejich vydání přinesly nové nebo rozšiřující vědecké poznatky o oblasti vlastností a použití elektronického nosu a termodynamických senzorů a jejich využití v potravinářství. V oblasti termodynamických senzorů na principu bilanční rovnováhy (TDS) byla představena základní koncepce senzorů a hlavní vlastnosti, výhody a nevýhody těchto senzorů. V této části byl zpracován souhrn možností a využití těchto senzorů v potravinářských procesech a jejich automatizaci. Jedním ze stěžejních úkolů bylo řešení výrazné závislosti výstupního signálu senzoru na jeho konstrukčním uspořádání zařízení. Z tohoto důvodu bylo provedeno několik experimentů se sledováním vlivu umístění čidel termodynamické soustavy u jednoduché reakční nádoby na výstupní odezvu senzoru
Soubory | Velikost | Formát | Zobrazit |
---|---|---|---|
adamek_teze_2024.pdf | 6.275Mb |
Zobrazit/ |
|
Posudek HP Martina Adamka_ doc Vavrinsky.pdf![]() |
190.2Kb |
![]() |
|
Posudek HP Martina Adamka_ prof Musil.pdf![]() |
976.8Kb |
![]() |
|
Posudek HP Martina Adamka_ prof Vrnata.pdf![]() |
3.154Mb |
![]() |
|
Obsah.pdf | 607.5Kb |
Zobrazit/ |