Možnosti využití netradičního ovoce pro modifikaci vlastností kosmetických přípravků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti využití netradičního ovoce pro modifikaci vlastností kosmetických přípravků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti využití netradičního ovoce pro modifikaci vlastností kosmetických přípravků
Autor: Tkáčová, Dominika
Vedoucí: Černeková, Martina
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá možnostmi využití netradičního ovoce pro modifikaci vlastností kosmetických přípravků. Jako netradiční ovoce byly vybrány kdoule. Na začátku teoretické části diplomové práce je popsána historie, taxonomie a morfologie. Dále jsou popsány odrůdy, pěstování, choroby a škůdci kdoulí. Následně jsou popsány antioxidanty a polyfenoly, jejich využití v kosmetice a metody, kterými se dají stanovit. Experimentální část se pak zabývá stanovením polyfenolů a antioxidantů ve vzorcích kdoulí. V další části je popsán postup výroby pleťové masky s přídavkem kdoulí a hodnocení její skladovatelnosti. Následně je popsán experiment, který probíhal ve spolupráci se skupinou dobrovolníků, kteří pleťovou masku s přídavkem kdoulí používali po dobu jednoho měsíce. Při této části experimentu byly měřeny charakteristiky pleti dobrovolníků a byly vyhodnoceny také jejich subjektivní zkušenosti s testovanou maskou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/56535
Datum: 2024-02-09
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
tkáčová_2024_dp.pdf 3.668Mb PDF Zobrazit/otevřít None
tkáčová_2024_op.pdf 782.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
tkáčová_2024_vp.pdf 728.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet