Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií
Autor: Strašková, Zlatica
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce se věnuje změnám v taxonomii potravinářsky významných grampozitivních a gramnegativních bakterií. První část se zabývá charakteristikou, výskytem a rozdělením bakterií podle fyziologických vlastností. Dále je zpracována taxonomie bakterií, jejich zařazení do taxonomického systému a metody identifikace bakterií izolovaných z potravin. Třetí kapitola je věnována charakteristice bakterií významných v potravinářství. V poslední kapitole bakalářské práce se věnujeme změnám v taxonomii bakterií se zaměřením zejména na rody G+ a G-bakterií, které se v pozitivním nebo negativním směru uplatňují v potravinářském průmyslu, jako např. rody Clostridium, Bacillus, Enterobacter, Arcobacter, Arcobacter-like druhy, skupina bakterií mléčného kvašení, ale i v čeledi jako například. Streptococcaceae, Bifidobacteriaceae, Propionibacteriaceae, Brevibacteriaceae a Acetobacteraceae.
URI: http://hdl.handle.net/10563/56534
Datum: 2024-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
Studijní obor: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
strašková_2024_dp.pdf 971.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
strašková_2024_op.pdf 895.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
strašková_2024_vp.pdf 821.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet