Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny v taxonomii potravinářsky významných bakterií |
Autor: |
Strašková, Zlatica
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se věnuje změnám v taxonomii potravinářsky významných grampozitivních a gramnegativních bakterií. První část se zabývá charakteristikou, výskytem a rozdělením bakterií podle fyziologických vlastností. Dále je zpracována taxonomie bakterií, jejich zařazení do taxonomického systému a metody identifikace bakterií izolovaných z potravin. Třetí kapitola je věnována charakteristice bakterií významných v potravinářství. V poslední kapitole bakalářské práce se věnujeme změnám v taxonomii bakterií se zaměřením zejména na rody G+ a G-bakterií, které se v pozitivním nebo negativním směru uplatňují v potravinářském průmyslu, jako např. rody Clostridium, Bacillus, Enterobacter, Arcobacter, Arcobacter-like druhy, skupina bakterií mléčného kvašení, ale i v čeledi jako například. Streptococcaceae, Bifidobacteriaceae, Propionibacteriaceae, Brevibacteriaceae a Acetobacteraceae. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/56534
|
Datum:
|
2024-01-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí |
Studijní obor:
|
Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet