Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování účinků kyseliny sorbové a jejich solí na vybrané mikroorganizmy izolované z potravin
Autor: Daňková, Silvie
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Teoretická část této práce je zaměřena na obecnou charakteristiku chemické konzervace zejména pomocí organických kyselin a jejich solí. Tato aditiva je možno použít jako antimikrobiální látky nejen k povrchovému ošetření masa. Drůbeží maso, jako typicky neúdržná potravina se svou bohatou mikroflórou, je vhodným kandidátem pro dekontaminaci pomocí organických kyselin. Pro případ možnosti použití kyseliny sorbové či jejích solí je tedy prvním krokem zjistit jejich účinnost na drůbeží bakteriální izoláty. V této práci byly stanoveny minimální inhibiční koncentrace kyseliny sorbové a sorbanu draselného pro 3 druhy mikroorganizmů izolovaných z chlazené drůbeže: Escherichia coli, Pseudomonas fragi a Staphylococcus aureus.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5611
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 7827


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
daňková_2008_bp.pdf 505.6Kb PDF Zobrazit/otevřít
daňková_2008_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
daňková_2008_op.doc 42Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet