Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin |
| Autor: |
Šonkoľová, Nina
|
| Vedoucí: |
Purevdorj, Khatantuul
|
|
Abstrakt:
|
Zkoumání aktivity a mikroorganismů produkující antimikrobiální látky je významné pro potravinářský průmysl. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé testované potraviny a antimikrobiální látky, popsáno možné použití antimikrobiálních látek v potravinářství a shrnuty metody důkazu jejich produkce. V praktické části této práce je popsána izolace mikroorganismů z potravin, jejich typizace a identifikace, a ověření produkce antimikrobiálních látek. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/56037
|
|
Datum:
|
2024-01-01 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet