Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády |
Autor: |
Svobodová, Hana
|
Vedoucí: |
Šebestíková, Romana
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá popisem kakaovníku a kakaových bobů, samotným zpracováním kakaových bobů, výrobou čokolády a hodnocením kvality čokolády a jejími vadami. V praktické části je pomocí senzorického hodnocení zjišťováno, jaké vlastnosti mají čokolády vyrobené z různých druhů kakaových bobů z různých oblastí. Z každých kakaových bobů byla vyrobena 100 % a 70 % čokoláda. Ze získaných výsledků bylo zjištěno, že odrůda má vliv na vlastnosti čokolády. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/55767
|
Datum:
|
2024-01-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet